Zoeken in deze blog

zondag 31 augustus 2008

Amphitrite een mooie meid of een zeepaard


Als ik het me goed herinner ging het ongeveer zo. De aarde en de hemel hadden wat met elkaar en kregen een zoon, Oceanus. Die zorgde weer voor de nakomeling Nereus die met Doris huwde en die kregen weer 50 dochters. 50 kleindochters prachtige meiden, daar niet van maar Oceanos zal zich wel eens in de baard hebben gekrabbeld bij zoveel drukte. Amphitrite was één van die meisjes. Ze leefde met haar zusters op de zeebodem in het paleis van hun vader en brachten zo met elkaar de dagen door met te spelen met dolfijnen, te zingen of te weven of te zitten op een gouden troon.
Maar op een mooie warme dag danste Amphitrite met de dolfijnen en haar zusters in de buurt van het eiland Naxos en ja hoor, Poseidon kwam langs en verloor zijn hart en maakte haar tot zijn koningin en tot die van de zee! De vrucht van hun liefde kreeg de naam Triton.
Meer over golven en baren, oceanen en zeeën weet ik zo vlug niet te verzinnen maar ik daag de trouwe lezers uit.....wie kent er nog een verhaal over het boegbeeld van de zee!
Nog een boegbeeld maar nu uit de 21ste eeuw!