Zoeken in deze blog

zondag 15 maart 2015

Tante Nel en oom Herman

Geen van tweeën heb ik ze persoonlijk gekend....tante Nel Vliet Vlieland niet en ook haar man Herman van Waarden niet.
Ze waren ooit met elkaar gehuwd maar ook weer van elkaar gescheiden. Oom Herman was me er eentje.....stond al als 12 jarige met een verzoek tot opsporing door de politie met foto en signalement in alle kranten van het hele land vermeld. Bang voor straf, hij haalde nog al eens wat kattekwaad uit, was hij op een mooie dag de wijde wereld ingelopen waarop een landelijke zoektocht naar zijn persoon werd ondernomen.
 De Leeuwarder courant van 15-09-1900 meldt tenslotte dat hij terecht is 10 dagen na zijn verdwijning aangehouden door de rijkspolitie te den Bilt.
 Hermanus blijft onrustig......een groot aantal dames deelt zijn echtelijke sponde die hij in diverse plaatsen in het land neerzet. In Tilburg exploiteert hij het Chicago-theater maar dan raakt hij uit het nieuws!
Over zijn geboortedatum bestaat ook nog enige verwarring, het jaar 1888 lijkt wel te kloppen hoewel zijn ouders pas in 1889 in het huwelijke treden.
Algemeen Handelsblad 13-12-1889

Dan komen we in 1964 tante Nel weer tegen: Petronella Vliet Vlieland verhuist van Amsterdam naar Duinweg 15 bij Schoorl. Daar is het bejaardentehuis "Erica"gevestigd ze is dan 72 jaar, dus goede kans dat zij daar ter verzorging heen is gegaan.
Geboren in Den Haag als dochter van smid Gerardus Vliet Vlieland  die meewerkte aan de sierhekken  die het Vredespaleis omsluiten en Antje Poede uit Drenthe.  Zij trok zelf ook heel Nederland door om tenslotte op 27 oktober 1974 te Harderwijk te overlijden.
Wie meer kan vertellen over haar relatie met Jan de Jong of een foto vvan haar heeft kan die ter completering van dit verhaal naar de blog toesturen..