Zoeken in deze blog

zondag 4 november 2012

De Klas van Zeventig

Of ze nét terug komen van het schoolreisje uit Oud-Valkeveen in 't Gooi op 30 juni 1952. De klas van zeventig! Nog niet allemaal, meer dan de helft hoopt het volgend jaar pas 70 te worden. De meisjes van de tweede klas lagere school in Noordwijk Binnen. Bij de Zusters op school zaten ze. Alleen maar meisjes dus! Eén van de jongste leerlingen, dus nu nog lang geen 70,  is een lid van de familie Vliet Vlieland. We zullen u lang in spanning laten en u eerst zelf laten zoeken naar de plek waar ze op de foto te zien is. Gaan we:
Van de drie onderwijzeressen op de achterste rij zijn volgens  'Noortukker'  de namen van links naar rechts: Mejuffrouw Duym, Mejuffrouw Luksenburg en Mejuffrouw Braun. Gaten in het geheugen vragen om uw bijstand dus schroom niet uw verbeteringen en aanvullingen door te mailen.
Hier dan de namen van de leerlingen:
Derde rij van links naar rechts:
Miep Vink; Tinie Wijnands ;Vera Heidema; Dokie Verweij ; Elly Smeltink; Leny Hoogervorst; Tonia de Haas; Nel Wijnands; Gerda Heemskerk;  Nelly de Groot; Hilda de Lange; Willy Braun; Tineke den Elzen; Joke van Kampen.
Tweede rij van links naar rechts:
Joke Bredenrode; Lida van Dijk; Jopie van Bohemen; Lenny Salman; Jannie van der Holst; Ineke Hoogervorst; Mientje Smit; Joke Vink; Adrie van Steijn; Mientje van der Berg; Paula Vliet Vlieland;
Eerste rij van links naar rechts:
Rita Zuidhoek; Frida Doove; Elleke Roderijs; Willy Westgeest, Alie Hermans en Thea Romeijn.



Paula Vliet Vlieland blijkt dé kampioen Tobbetjesteken in een aantal opeenvolgende jaren in Noordwijk binnen.