Zoeken in deze blog

zondag 2 november 2008

Napoleon's vroedschap


De Noordwijkse Vroedschap anno 1813, van links naar rechts zittend: Willem Klaasz Plug, Jan Zonneveld, Joseph de Veer, Cornelis Stegerhoek en staand: Pieter Groeneveld, Maarten van Struyck, Maarten Kruyt, Job van Velzen en Nicolaas Ouwehand, zoals ze zijn afgebeeld in het boekje 'Kent u ze nog... de Noordwijkers'.

Of ze allemaal begeesterd worden door Blog Noortukker! Complimenten. Het valt op. Je hebt het over charismatische eigenschappen van Noordwijkse bestuurders en ziet: een onmiddellijke sollicitatie tot vermelding is het gevolg. Goed zo Burgemeester Groen. Al in de middeleeuwen werden in de Noordwijkse gemeenschap de gebroeders Groen geroemd om hun zeevarende capaciteiten. Naar Groenland togen zij. Veel verder nog dan Friesland. Zij lieten zich niet harpoeneren door een dissidente Frans van Egmond.Hoewel de Graven van Egmond in de tijd van de 'Groenland Groenen' ook wel eens door notabelen een kopje kleiner werden gemaakt.
Maar we leven nu in de eeuw van de.... ? Ja hoe noemen we deze nog jonge eeuw eigenlijk? Goeie vraag voor Frans van Egmond , gemist commentator van de Noordwijkse Politiek. Dat waren nog eens tijden Frans! Revoltes en opstandige burgers in de Raadzaal. Maar terug naar nu. Lees het allemaal eens op uw gemak na in het Leidsch Dagblad van Allerheiligen 2008. Het komt vast weer allemaal goed. En heren... wel zonder bloedvergieten!