Zoeken in deze blog

maandag 3 november 2008

Muziek en voordrachten in café Zeerust


Ze staan al langer dan een week op mijn mail en nú kom ik ze pas tegen ! Drie ontzettend leuke afbeeldingen, gekregen van een gulle gever. Bedankt!
Ik begin met de -voor mij persoonlijk- allerleukste van het stel: Café Zeerust!
Tot op heden nooit geweten dat Café P.TH.Rietmeijer de naam 'Zeerust' heeft gedragen. Ook niet dat er amusement werd georganiseerd. Vanaf vier en een half uur, is er muziek onder leiding van de heer Adr.G. Venderbos en vanaf zeven en een half uur, is er muziek met voordrachten. Dat allemaal op een doordeweekse donderdag op de bijna langste dag van het jaar. De toegangsprijs voor de vermakelijkheden was niet mis: 10 cents! Het doet me wat! Een waarlijke vondst!

De volgende afbeelding is ook zeer gewenst. Lang geleden drukte ik hier een zeer slechte overdruk af van het verhaal over de kerkklok en de jutters bij de stranding van de Amphitrite met het verzoek een betere versie te leveren. Daar kunnen we nu dus van genieten.

Tenslotte een prachtige opname van Villa Cato, met ernaast, ik ga er tenminste van uit dat het dat is, 'Café Zeerust'. Die spelende kindertjes zijn misschien wel al de volgende generatie! Het blijft mooi!

Nogmaals dank voor deze bijdragen! Het wordt zeer gewaardeerd!