Zoeken in deze blog

donderdag 7 september 2017

Noordwijk, Oranjefeesten in september

Ja,  en dan!  Is het opeens alweer september.........De  Oranjefeesten zijn gevierd, de uitslagen hebben in de krant gestaan en nu wordt het wachten op een verre toekomst waarin  nog verdere generaties  nakomelingen zullen opkijken van de prestaties ooit geleverd door ergens die verre achterneef of nicht.........zoiets.....maar altijd weer boeiend blijft het!  En.......ach, een oliebol van Brouwer blijft de allerlekkerste, voert je terug naar de Haarlemmerstraat naar die zo fraai betegelde zaak met de goud koper gepoetste kannen, de Drie October Optocht, feest en fietsen..........
Eef Vliet Vlieland, voluit  Everardus Johannes Geertrudis , geboren op 16 september 1914 in Noordwijk, oud genoeg om de eerste 12 jaren van zijn leven vol te maken...... hij levert wel een top-prestatie op die zo jeugdige leeftijd........hij wint de eerste prijs met het "Tonnetje Kruien" . Twee jaar later nog eens overtroffen met een prijs bij het houten paard rijden. Na afloop werd er stoer gedaan, drie makkers uit de 'Elf Huizen' .`
Eef geheel rechts.......
 Kermis in Noordwijk/In feeststemming/Nog in korte broek
Personen op de foto zijn geheel links de neven Kees en Eef.....de "matties" daarnaast waarschijnlijk Giel Steenvoorden en Piet van den Berg.......het jaar?  1926 of 1927.
Leidsch Dagblad 9 september 1926 Noordwijk Binnen-Het slechte weder heeft blijkbaar invloed gehad op enkele feestvierders tijdens de Oranjefeesten. Gisteravond althans was het rumoerig in den Kerkstraat en liep het op een vechtpartij uit. Enkele personen werden verwond en door den dokter verbonden. De politie maakte er spoedig een eind aan en zal van het geval proces verbaal opmaken.oordwijk Binnen-Het slechte weder heeft blijkbaar invloed gehad op enkele feestvierders tijdens de Oranjefeesten. Gisteravond althans was het rumoerig in den Kerkstraat en liep het op een vechtpartij uit. Enkele personen werden verwond en door den dokter verbonden. De politie maakte er spoedig een eind aan en zal van het geval proces verbaal opmaken.
De postzijde van de kermis foto vermeldt naast de tekst geen datum, wel worden de namen Giel Steenvoorden, Piet van den Berg en Kees Vliet Vlieland  en het jaar 1927 genoemd op het onderstaande exemplaar....... nette knapen dus!
Oranjefeest in Noordwijk Binnen 30 augustus 1945
Neemt u eens de moeite op deze foto te zoeken naar   uw eigen familieleden........leuk toch!
De zusjes van Eef hoog te paard gezeten bij de wedstrijd 'houten paard rijden voor jongens tussen 13 - 17 jaar' de dames ;  Cornelia, Lena en Rika Vliet Vlieland blijken ook uitblinkers in het houtwerk en veroveren prijzen bij het blokjes rapen........sportieve meiden, die dochters van Leen en Polly Vliet Vlieland-Steenvoorden.